Activiteiten  
   
 
     
   
     
 

Maandelijks worden er twee dansfeesten georganiseerd:
Afrikaans Maanlicht. Bij gebrek aan elektriciteit is dit het licht waarin Afrikanen feest vieren. Deze feesten worden nu ook met Nederlanders gevierd; eens per maand bij ‘Sportcafe DE DREEF’ op de Schooneggendreef 27E 3562 GG Utrecht. ‘Afrikaans Maanlicht’ is een feest voor jong en oud in een ongedwongen sfeer. Verschillende soorten Afrikaanse muziek worden voor het voetlicht gebracht, zoals soukous, zouk, rai, makossa, zoulou, soli en yankado. Er treden bands op als: Arafan Touré, Baladouga, Fula Band, Rod & the Honest Movement, Shain, Ben-Ko, Alliance Nord Sud, La Vache Qui Rit – geen onbekende namen voor hen die al iets van Afrikaanse muziek weten.
Na de optredens is er een dj die het feest met de bezoekers voortzet.

Informatieavonden. Afro Promotion organiseert lezingen en discussies over de sociale en politieke situatie in Afrikaanse landen, en over de cultuur en het dagelijks leven in Afrika.
Zo sprak antropoloog professor Mommersteeg over het gebruik van amuletten in Afrika en de invloed daarvan op het sociale leven in Mali. Ook sprak hij over de moskee in Djene, het beroemde wereldmonument. Musicoloog Michael Baird sprak over Afrikaanse muzieksoorten die dreigen te verdwijnen door het vroegere kolonialisme en andere esterse invloeden.

Workshops. Actief kennismaken met Afrikaanse kunst, handwerk, koorzang, haarvlechten, dans en muziek. Afrikanen in Utrecht leren u de grondbeginselen.

Tentoonstellingen. Afrikaanse kunstenaars tonen hun werk aan het Nederlandse publiek.

Modeshows waarin kleding wordt getoond uit verschillende Afrikaanse landen. De kleurrijke mode en traditionele prints waren een groot succes bij het publiek.

Haarvlechten. Bijzondere kapsels voor speciale gelegenheden. Afro Promotion bemiddelt tussen klanten en professionele haarkunstenaars, die gespecialiseerd zijn in onder andere dreadlocks en tissage. Daarnaast zijn er nu en dan workshops over de techniek van het Afrikaanse haarvlechten.

Het impresariaat. Afro Promotion staat in contact met talloze Afrikaanse muzikanten, in Nederland en daarbuiten. Het is mogelijk om via Afro Promotion artiesten te boeken.
Daarnaast organiseren we complete bedrijfsfeesten of themadagen op scholen. Afro Promotion zorgt dan voor muziek, workshops en Afrikaanse maaltijden.

Informatie voor de reiziger. Nog net geen reisbureau, maar via Afro Promotion kunt u informatie krijgen over hoe het leven is in verschillende Afrikaanse landen.
De medewerkers van Afro Promotion zijn nèt iets beter geïnformeerd…
Tips over bezienswaardigheden, gewoonten en gebruiken.
Handig als u op reis gaat. Bel gerust.

 
         
     
   
     
 
     
     
   
     
   
     
Activiteiten Agenda Fotogalerie Contact